Laxfärsburgare i bröd

Laxfärsburgare i bröd

Gör så här

Laxfärsburgare:

1. Mixa eller finhacka laxen till en färs. Blanda med resterande ingredienser till en lös färssmet.

2. Klicka ut färsen till små burgare i smorda bleck. Tillaga i ugn på 175° ca 10 min.

3. Blanda ingredienserna till dressingen.

4. Bygg burgarna i bröden med sallad, skivad tomat och gurka samt dressing. Servera ev med klyftpotatis.

Hamburgerbröd:

1. Värm mjölken till ca 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken.

2. Tillsätt smör, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg, ca 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.

3. Baka ut degen till 25 stora eller 50 små runda bröd. Doppa bröden i polenta. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare ca 30 min.

4. Grädda bröden i ugn på 200° ca 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Källa: Arla Guldko 2017

  • Fett
    31,49 g
  • Kolhydrater
    63,04 g
  • Protein
    30,98 g
  • Energi (kJ)
    2786,14 kJ
  • Energi (kcal)
    668,06 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen