Lax med Smögenpotatis

Lax med Smögenpotatis

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200˚. Salta fisken. Blanda mjöl och ströbröd. Vänd fisken i mjölblandningen. Låt smöret bli ljusbrunt i stekbordet. Lägg i fisken och stek tills ytan blivit gyllenbrun, ca 3 min på varje sida. Efterstek i mitten av ugnen tills den är helt klar.
2. Skär potatisen i klyftor och koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och lägg i löken. Låt potatis och lök ånga av under lock ett per min.
Tillsätt smör och citronskal. Vänd ner räkor, crème fraiche och dill. Smaka av med salt och peppar.
3. Toppa fisken med pepparrot och dill och servera med Smögenpotatis och citron.

Serveringsportion: ca 520 g inkl tillbehör
Källa: Arla Köket Fisk

  • Fett
    52,72 g
  • Kolhydrater
    39,45 g
  • Protein
    53,18 g
  • Energi (kJ)
    3549,85 kJ
  • Energi (kcal)
    850,67 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen