Lavendel- och honungsglass med mandelskorpa

Lavendel- och honungsglass med mandelskorpa

Gör så här

1. Koka 2 dl av mjölken med lavendel. Koka upp resten av mjölken med grädde.
2. Vispa äggulor och socker poröst.
3. Tillsätt honung, lavendelmjölken och gräddmjölken. Låt svalna, sila. Kör i glassmaskinen.
4. Servera som kulor i t ex coupeglas med söta mandelskorpor.

Tips: Utan glassmaskin: Öka mängden vispgrädde med 50%, minska mjölken med 50%.

Serveringsportion ca: 160 g
Källa: Glassiskt

  • Fett
    37,32 g
  • Kolhydrater
    29,41 g
  • Protein
    5,27 g
  • Energi (kJ)
    1958,41 kJ
  • Energi (kcal)
    475,65 kcal

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen