Lätt gräddpudding med hallonsås

Lätt gräddpudding med hallonsås

Gör så här

1. Koka upp mjölk. Vispa äggulor, flor- och vaniljsocker vitt och pösigt.
2. Smält gelatinblad i den varma mjölken och häll den under vispning ner i äggblandningen. Låt blandningen svalna innan du tillsätter crème fraiche.
3. Häll upp smeten i vattensköljda koppar eller bleck. Häller du smeten i bleck skärs puddingen i rutor vid servering.
4. Mixa hallon och florsocker och passera.
5. Häll såsen över puddingen vid servering. Dekorera gärna med lite färska hallon.

Serveringsportion ca: Pudding 160 g, sås 60 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2002

  • Fett
    14,86 g
  • Kolhydrater
    46,9 g
  • Protein
    8,11 g
  • Energi (kJ)
    1499,34 kJ
  • Energi (kcal)
    358,34 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen