Långbakad spetskål i brynt misosmör med kummin, frasigt bovete och nakenhavre

Långbakad spetskål i brynt misosmör med kummin, frasigt bovete och nakenhavre

Gör så här

1. Blötlägg bovete och nakenhavre under natten. Sila av och strö ut på en plåt. Torka i ugn på 80° tills allt är helt torrt. Fritera i olja på 180° ca 1 min. Låt rinna av på papper och salta.

2. Skär spetskålen i klyftor och salta lätt. Hetta upp en stekpanna på medelvärme med lite olja. Bryn spetskålen på snittytorna och lägg över i en ugnsform.

3. Bryn smöret i stekpannan. Tillsätt misopasta, lönnsirap och kumminfrön. Häll misosmöret över spetskålen i formen. Baka i ugn på 100° ca 1 tim.

4. Vid servering: Dela ner och lägg upp spetskålen på tallrikar. Toppa med misosmöret, bovete, nakenhavre och persiljeskott.

Källa: Johan Backeus.  Årets kock 2017

  • Fett
    20,83 g
  • Kolhydrater
    5,81 g
  • Protein
    1,47 g
  • Energi (kJ)
    902,76 kJ
  • Energi (kcal)
    219,27 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen