Långbakad fläsksida med morots- och potatispuré

Långbakad fläsksida med morots- och potatispuré

Gör så här

Fläsksida med svål:

1. Sätt ugnen på 125°C.

2. Lägg köttet i bleck och tillaga i ugnen, gärna över natten.

Morots- och potatispuré:

1. Koka potatis och morötter mjuka i lättsaltat vatten, häll av.

2. Värm mjölk och smör.

3. Mosa potatis och morötter, och späd med mjölkblandningen.

4. Salta och peppra.

Kokta grönsaker:

1. Koka upp vatten med salt.

2. Lägg ner grönsakerna och låt koka ca 2 minuter.

3. Häll av och servera.

Skär fläsksidan i portionsbitar. Servera med morots- och potatispuré och kokta grönsaker.

  • Fett
    35,83 g
  • Kolhydrater
    47,78 g
  • Protein
    29,36 g
  • Energi (kJ)
    2692,64 kJ
  • Energi (kcal)
    645,32 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen