Lammgryta med gremolata

Lammgryta med gremolata

Gör så här

1. Bryn kött, lök och sardeller i smör. Tillsätt svampen och fräs i ytterligare ca 10 min. Häll i vinet och koka på svag värme ca 5 min. Red av med vetemjöl utrört i lite vätska. Koka ca 5 min. Tillsätt grädde, dill, persilja och gräslök. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.
2. Lägg potatisen i bleck och pensla med olja. Stek i ugn, 175° ca 40 min. Salta.
3. Blanda ingredienserna till gremolatan. Toppa grytan med gremolatan vid servering.

Serveringsportion ca: Lammgryta 195 g, potatis 200 g, gremolata 2,5 g
Källa: Lunch2:00

  • Fett
    19,8 g
  • Kolhydrater
    41,43 g
  • Protein
    33,23 g
  • Energi (kJ)
    2099,04 kJ
  • Energi (kcal)
    504,28 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen