Lammfärsruta med ärtpuré och bakat äpple

Lammfärsruta med ärtpuré och bakat äpple

Gör så här

1. Låt ströbröd svälla i mjölk. Blanda alla ingredienser utom ost till färsen.
2. Blanda ihop färsen snabbt och lätt. Smaka av med salt och peppar.
3. Fördela färsen i vattensköljda bleck och smula över osten. Baka i ugn, 175° ca 50 min.
4. Lägg potatis, mjölk och smör i en blandare och vispa till ett mos. Tillsätt ärtpuré och smaka av med salt.
5. Koka upp sky och späd ev med lite kalvfond. Red med majsstärkelse och smaka av med salt och peppar.
6. Pensla hela äpplen med smält smör och salta lätt. Baka i ugn, 150° ca 10 min.

Serveringsportion ca: Lammfärsruta 150 g, puré 190 g, sky 50 g, äpple 60 g
Källa: Arla Köket Äldre 2003:1

  • Fett
    30,29 g
  • Kolhydrater
    58,44 g
  • Protein
    31,19 g
  • Energi (kJ)
    2701,74 kJ
  • Energi (kcal)
    646,51 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen