Lammfärsburgare

Lammfärsburgare

Gör så här

1. Blanda lammfärsen med lite kvarg i taget till en smidig konsistens. Rör ner vitlök och örter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt lite vatten om färsen är för fast.
2. Stek burgarna på stekbord i smör eller i 175ºC ugn i 10-15 min.
3. Mixa osten med lite kvarg till en slät massa. Blanda ner resterande mängd kesella och crème fraiche.
4. Rosta bröden och lägg på sallad, tomater och burgare. Toppa med gurka och rödlök. Ringla över getostdressingen och lägg på den andra brödskivan.
5. Servera med klyftpotatis eller pommes frites.

Serveringsportion ca: Lammfärsburgare 1 st 140 g, getostdressing 40 g, Bröd 2 skivor, sallad 40 g, tomat ½ st, gurka 40 g, rödlök ½ st, 200 g pommes frites
Källa: Kesella i New York

  • Fett
    48,69 g
  • Kolhydrater
    71,4 g
  • Protein
    42,15 g
  • Energi (kJ)
    3752,69 kJ
  • Energi (kcal)
    895,47 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen