Kycklingvingar med het tomatsås

Kycklingvingar med het tomatsås

Gör så här

1. Tina kycklingvingarna och klipp bort yttersta vingspetsen. Lägg på smorda bleck. Salta och peppra.
2. Stek i konv. ugn vid 200°C ca 15 min.
3. Ta ut köttet och pensla med crème fraiche och stek klart i ugnen ytterligare ca 10 min.
4. Låt tomatkross koka ca 10 min i en gryta.
5. Tillsätt chili, farinsocker, svartpeppar, vitlök, fisksås, limesaft, buljongpulver och låt koka ihop ytterligare några minuter.
6. Rör ner crème fraiche.
7. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och servera till kycklingvingarna med sås gärna en och sallad.

Serveringsportion ca: Stekta kycklingvingar 180 g, tomatsås 150 g, ris 180 g
Källa: Arla Köket Skola 2:2000

  • Fett
    32,31 g
  • Kolhydrater
    54,96 g
  • Protein
    46,3 g
  • Energi (kJ)
    2928,98 kJ
  • Energi (kcal)
    700,44 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen