Kycklingspett med indisk potatis och blomkål

Kycklingspett med indisk potatis och blomkål

Gör så här

1. Pensla spetten tunt med sweet chilisås och salta dem. Stek i ugn på smorda bleck på 200° i ca 10 min.
2. Fräs lök och kryddor i smör. Slå på mjölk och grädde och låt såsen koka ca 10 min. Red såsen simmig med majsstärkelse. Lägg i potatis, blomkål och äpple och håll varmt till servering. Toppa med persilja.

Serveringsportion ca: Kyckling 100 g, potatis 190 g
Källa: Arla Köket Junior 2:2003

Tips! Istället för blomkål kan du blanda i färdig grönsaksblandning.

  • Fett
    16,55 g
  • Kolhydrater
    16,82 g
  • Protein
    27,01 g
  • Energi (kJ)
    1383,46 kJ
  • Energi (kcal)
    331,87 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen