Kycklingsoppa med curry

Kycklingsoppa med curry

Gör så här

1. Skär kycklingen i mindre bitar. Ansa och skär ner purjolök och grönsaker.

2. Hetta upp smör-&rapsolja i en gryta och stek kycklingen gyllenbrun. Tillsätt purjolök och grönsaker, curry, pressad vitlök, ingefära och spiskummin. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningar, låt koka 10–15 min.

3. Blanda i grädden och red ev av med majsstärkelse. Smaka av med salt och ev mer kryddor.

4. Vispa crème fraiche och färskost tills det tjocknar med elvisp och servera till soppan.

Källa: Arla Guldko 2018/Slottsskolan

  • Fett
    17,84 g
  • Kolhydrater
    7,35 g
  • Protein
    13,22 g
  • Energi (kJ)
    1020,76 kJ
  • Energi (kcal)
    247,37 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen