Kycklingköttbullar med mathavre och yoghurtdressing

Kycklingköttbullar med mathavre och yoghurtdressing

Gör så här

1. Blanda färs, ägg, salt och peppar till en jämn smet. Forma till köttbullar och lägg i bleck.

2. Tillaga i ugn på 175° 6–8 min. Stek köttbullarna i smör för fin färg.

3. Koka mathavre enligt anvisningen på förpackningen.

4. Fräs lök och vitlök i olja på medelvärme, ca 5 min. Tillsätt övriga ingredienser och sjud ca 40 min. Smaka av med salt.

5. Smaka av yoghurten med salt och peppar.

6. Servera kycklingköttbullarna med mathavre och tomatsås, toppa med yoghurtdressing.

Källa: Arla Guldko 2017

  • Fett
    14,26 g
  • Kolhydrater
    24,7 g
  • Protein
    28,3 g
  • Energi (kJ)
    1447,36 kJ
  • Energi (kcal)
    343,03 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen