Kycklingkorv med spenatpesto och örtig tomatsås

Kycklingkorv med spenatpesto och örtig tomatsås

Gör så här

1. Pressa ur allt vatten ur spenaten och blanda den med övriga ingredienser till peston. Smaka av med salt.
2. Skiva korven i tjocka portionsbitar och fördela peston på toppen, alternativt skär en lång skåra i korven och spritsa i peston. Baka korven på smorda bleck i ugn på 200° i ca 15 min.
3. Koka upp buljong och smaka av med salt. Red med majsstärkelse. Vispa i crème fraiche och tomatpuré. Håll varmt till servering.
4. Koka pasta al dente i saltat vatten. Servera med pestokorven och den krämiga tomatsåsen.

Serveringsportion: Korv och pesto 110 g, pasta och sås 250 g
Källa: Arla Köket Junior 2:2003

  • Fett
    28,57 g
  • Kolhydrater
    47,97 g
  • Protein
    21,5 g
  • Energi (kJ)
    2259,56 kJ
  • Energi (kcal)
    540,63 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen