Kycklingbröst med ljummen primörsallad, gräddig kycklingbuljong och grov senapscrème

Kycklingbröst med ljummen primörsallad, gräddig kycklingbuljong och grov senapscrème

Gör så här

1. Salta och peppra kycklingbrösten. Bryn dem på skinnsidan i smör tills skinnet är krispigt. Baka klart i ugn på 90° till en innertemperatur på 68°. Låt vila till 70°.

2. Ånga potatis, gulbetor och morötter i ugn eller koka. Dela färskpotatisen, skala och skär gulbetorna i stora bitar, skär ev ner morötterna. Salta alla grönsaker.

3. Gör en varm vinägrett på brynt smör, champagnevinäger och salt.

4. Bryn lök och vitlök i smör. Tillsätt kycklingbuljong och timjan. Häll i grädde och låt koka ca 10 min. Red av med majsstärkelse och smaksätt med citronskal, citronsaft och salt. Sila.

5. Rör ihop gräddfil och majonnäs. Smaksätt med senap och salt.

6. Värm grönsakerna i ugn på ånga och blanda försiktigt med den varma vinägretten. Vänd ner rädisor och spenat. Dela kycklingbröstet. Lägg allt på tallrik och toppa med plockad körvel och smörgåskrasse. Servera med såsen och senapscrème.

Källa: Andreas Hedlund Årets kock 2002

  • Fett
    51,1 g
  • Kolhydrater
    29,27 g
  • Protein
    37,52 g
  • Energi (kJ)
    3058,23 kJ
  • Energi (kcal)
    736,09 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen