Kyckling med havrekrisp, rostad palsternacka och citronkräm

Kyckling med havrekrisp, rostad palsternacka och citronkräm

Gör så här

1. Lägg kycklingfiléerna i smorda bleck, salta och peppra. Blanda alla ingredienser till havrekrispet och strö det över kycklingen. Baka i ugn på 175° ca 15 min till en innertemperatur på 55–57°.

2. Fräs ris och lök i smör. Häll på vatten och salt. Låt sjuda under lock ca 12 min.

3. Hacka den frysta spenaten till riset grovt och låt tina. Vänd ner i riset precis innan servering. Smaka av med salt.

4. Fräs palsternacka, fläsk och lök i smör på medelvärme ca 5 min.

5. Grovhacka den frysta spenaten och vänd ner i palsternackan innan servering.

6. Blanda alla ingredienser till citronkrämen, smaka av med salt och peppar.

7. Servera kycklingen med rispilaff, rostad palsternacka och toppa med en klick citronkräm.

Källa: Arla Guldko 2017

  • Fett
    24,74 g
  • Kolhydrater
    63,7 g
  • Protein
    39,64 g
  • Energi (kJ)
    2710,61 kJ
  • Energi (kcal)
    650,3 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen