Kyckling med basilikasås från Sörmland

Kyckling med basilikasås från Sörmland

Gör så här

1. Koka upp buljong. Red av med vetemjöl utrört i lite vätska och koka ca 5 min.
2. Tillsätt crème fraiche och låt koka upp. Tillsätt tomat, torkad basilika och smaka av med salt och malen svartpeppar.
3. Salta och peppra kycklingbrösten. Skär smördegsplattorna i rektanglar, ca 12 x 7 cm, lägg dem på köttet och pensla med ägg. Stek i ugn vid 150°C ca 35 min.
4. Servera med kokt potatis.

Serveringsportion ca: Kyckling 200 g, basilikasås 70 g, potatis 150 g
Källa: Arla Köket Senior nr 2 1999

  • Fett
    20,7 g
  • Kolhydrater
    44,51 g
  • Protein
    34,62 g
  • Energi (kJ)
    2143,73 kJ
  • Energi (kcal)
    513,46 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen