Kyckling i lime- och kokossås

Kyckling i lime- och kokossås

Gör så här

1. Låt grädde, kokos och citrongräs koka upp i en gryta. Låt stå och dra ca 30 min. Sila av kokos och citrongräs från grädde.
2. Stek kycklingbitarna i smör på bleck i ugn, 175° ca 10-15 min. Salta och peppra.
3. Häll grädden i en gryta. Tillsätt hönsbuljong, chili och fisksås. Låt allt koka upp. Red av med majsstärkelse utrörd i lite mjölk. Låt koka några minuter.
7. Rör ner limeskal och kycklingbitar. Låt allt bli genomvarmt.
8. Koka riset. Servera kycklinggrytan överströdd med kokos.

Serveringsportion ca: Gryta 190 g, kokt ris 180 g
Källa: Arla Köket Skola 2:2000

  • Fett
    17,66 g
  • Kolhydrater
    53,81 g
  • Protein
    34,63 g
  • Energi (kJ)
    2149,72 kJ
  • Energi (kcal)
    515,96 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen