Kyckling i dillsås

Kyckling i dillsås

Gör så här

1. Koka kycklingen i buljong tills den är klar. Alternativt koka den på bleck i ugn, salta och peppra. Använd då buljongen i botten till såsen. De små låren blir snabbt klara, 7-8 min i ugn.
2. Tillsätt grädde, ättika och socker. Smaka av med salt och peppar. Låt koka upp och red med maizena utrört i lite vatten.
3. Ta lite av såsen och mixa med dill till en härligt grön sås och häll tillbaka i grytan eller tillsätt hackad dill direkt.
4. Koka morötter i saltat vatten. Häll av vattnet. Koka snabbt ihop smör, juice och vatten och slå över. Smaksätt gärna med lite svartpeppar från kvarn.
5. Servera med kokt potatis.

Serveringsportion ca: Gryta 250 g, potatis 160 g, morötter 40 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2002

  • Fett
    34,46 g
  • Kolhydrater
    32,91 g
  • Protein
    29,01 g
  • Energi (kJ)
    2360,33 kJ
  • Energi (kcal)
    567,16 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen