Kvittensoppa från Iran

Kvittensoppa från Iran

Gör så här

1. Fräs kött, lök, vitlök och kryddor i smör. Tillsätt morötter, tomater och buljong. Koka på svag värme tills köttet är klart ca 40 min. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vätska. Tillsätt kikärtor, kvitten eller äpplen och grädde. Koka ca 3 min. Smaka av med saft och skal av citron, salt och peppar.
2. Smöra brödskivorna och lägg på ost. Gratinera i ugn, 175° ca 10 min. Skär brödskivorna i snittar.

Serveringsportion: Soppa 2 dl, snittar 2 st
Källa: Arla Köket Junior 1:2001

  • Fett
    22,86 g
  • Kolhydrater
    29,55 g
  • Protein
    28,86 g
  • Energi (kJ)
    1874,86 kJ
  • Energi (kcal)
    451,01 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen