Kryddstekt lax, skördesallad och kapriskräm

Kryddstekt lax, skördesallad och kapriskräm

Gör så här

1. Skär laxen i portionsbitar à 150 g. Krydda laxen med kryddmixen och salta. Stek laxen på skinnsidan i smör och baka klart i ugn på 90° till en innertemperatur på 40°.
2. Skålla och dela tomaterna. Lägg på plåt och krydda med salt, socker,
olja, vitlök och timjan. Torka i ugn på 100° med öppet spjäll, 1 – 2 tim.
3. Blanda paprika, rädisor, morötter, rödlök samt varm potatis. Smaka av med olja, vinäger, salt och peppar. Blanda sist i rucola.
4. Mixa äggulor, kapris, senap och vinäger. Tillsätt olja och kör till en
hård majonnäs. Blanda försiktigt i crème fraiche.
5. Lägg upp laxen med tomaterna, salladen och kapriskrämen. Toppa med ost.

Källa: Årets Kock 2013

  • Fett
    60,33 g
  • Kolhydrater
    38,03 g
  • Protein
    34,95 g
  • Energi (kJ)
    3524,86 kJ
  • Energi (kcal)
    843,41 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen