Kryddiga julköttbullar med gräddsås

Kryddiga julköttbullar med gräddsås

Gör så här

1.Hacka löken och stek den i smör på låg temperatur tills den blir mjuk och glansig.

2.Blanda färsen med ägg, den stekta löken och kryddorna. Tillsätt grädd- och potatisblandningen och rör till en smidig färs.

3.Forma till jämna köttbullar, inte för små, är de lite större blir de saftigare. Stek dem i smör. Sänk värmen när köttbullarna börjar få färg och stek tills de är genomstekta.

Gräddsås:
1.Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt grädde och låt koka ca 5 minuter.

2.Tillsätt ost och géle och låt såsen koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Red såsen till önskad konsistens.

Serveringsportion: ca 260 gram.
Källa:Arla Köket Jul 2010

  • Fett
    35,96 g
  • Kolhydrater
    17,84 g
  • Protein
    24,2 g
  • Energi (kJ)
    2023,35 kJ
  • Energi (kcal)
    486,15 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen