Kryddig blomkål med ostsmör, rostad blomkålscrème, citronpicklade grönsaker och kikärtsdipp

Kryddig blomkål med ostsmör, rostad blomkålscrème, citronpicklade grönsaker och kikärtsdipp

Gör så här

1. Lägg blomkålsklyftorna i bleck, pensla med smör och salta. Baka i ugn på 150° till 95° innertemperatur. Strö över lite av kryddblandningen och låt svalna.

2. Blanda smör, färskost, ost och lite salt i maskin med vinge. Forma till rullar i smörpapper och frys.

3. Pensla nedskuren blomkål med smör och baka i ugn på 150° tills blomkålen är välrostad. Skär potatisen i mindre bitar och koka med den rostade blomkålen i grädden. Salta och fyll på med vatten om det inte täcker. Koka allt riktigt mjukt, sila av och mixa crèmen helt slät. Smaksätt med citronskal och salt.

4. Blanda citronsaft, ättika, socker och vatten tills sockret har löst sig. Skär gurkan i oregelbundna bitar. Lägg alla grönsaker i lagen och låt stå kallt till nästa dag.

5. Mixa kikärtor, tahini, citronsaft och vitlök slätt. Rör i yoghurt och persilja, smaka av med salt. Justera konsistensen med vatten om det behövs.

6. Vid servering: Värm på den kryddiga blomkålen i ugn på 160° i 5–8 min. Klicka rostad blomkålscrème på tallrikarna och lägg på den varma blomkålen. Sila av de picklade grönsakerna, blanda med lite olja och salt och lägg på tallrikarna. Servera med en klick kikärtsdipp och toppa med blandade, plockade skott och örter. Riv över ostsmöret.

  • Fett
    48,14 g
  • Kolhydrater
    39,2 g
  • Protein
    11,69 g
  • Energi (kJ)
    2692,35 kJ
  • Energi (kcal)
    662,9 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen