Kryddad kotlett med äpple- och svampvinägrett

Kryddad kotlett med äpple- och svampvinägrett

Gör så här

Den saftiga kotletten som bakas på låg temperatur i ugn får spännande smak av yoghurt med brödkryddor. Skifta såsen mot en vinägrett med stekt svamp för omväxling.

1. Mixa kryddorna grovt och blanda med yoghurt. Skär köttet i portionsbitar, 120 g. Bred kryddyoghurten över köttet, salta och peppra. Baka i ugn på 120° tills innertemperaturen är 70°, ta ut och låt vila.
2. Stek svamp och lök i smör, salta och peppra. Blanda ner äpple, tillsätt vinäger och låt koka in.
3. Servera med ugnsbakad potatis.

Serveringsportion ca. kotlettrad 110 g, yoghurt 0,25 dl, äpple 150 g, potatis 150 g
Källa: Arla Köket Restaurang 1:2005

  • Fett
    15,25 g
  • Kolhydrater
    37,63 g
  • Protein
    28,87 g
  • Energi (kJ)
    1742,71 kJ
  • Energi (kcal)
    418,87 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen