Kroppkakor med kronärtskocka och pumpasås

Kroppkakor med kronärtskocka och pumpasås

Gör så här

1. Fräs alla ingredienser till fyllningen i smör. Smaka av med salt och peppar.
2. Koka potatisen. Blanda snabbt potatis, dill, vetemjöl och salt i blandaren med hjälp av vispen. Tillsätt äggen, några i taget. Det är viktigt att göra det när potatisen är ordentligt varm. Forma degen till bullar. Tryck ut en urgröpning och lägg i fyllningen. Blöt händerna och täpp igen hålet.
3. Lägg kroppkakorna i hålbleck och ångkoka dem i ugnen ca 30 min.
4. Koka pumpa och lök i buljong. Tillsätt grädde. Mixa om en slät sås önskas. Smaka av med salt och peppar.

Serveringsportion ca: 2 st kroppkakor 300 g, pumpasås 0,9 dl
Källa: Arla Köket Lunch 1:2001

  • Fett
    9,07 g
  • Kolhydrater
    51,02 g
  • Protein
    10,38 g
  • Energi (kJ)
    1416,75 kJ
  • Energi (kcal)
    340,63 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen