Krämig sydfransk fisksoppa

Krämig sydfransk fisksoppa

Gör så här

1. Stek rotsaker, lök och kryddor i smör. Slå på buljong och tomatpuré och låt sjuda ca 40 min på svag värme under lock. Krydda med saffran, curry och timjan. Häll på matlagningsgrädden när rotsakerna nästan är färdiga. Koka soppan tills rotsakerna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
2. Mixa soppan slät.
3. Lägg fiskbitarna på smorda bleck och koka i ugnen vid 120° kombivärme ca 7 min.
4. Lägg bitarna i botten på en tallrik och slå den heta soppan över. Toppa med en klick crème fraiche.

Serveringsportion ca: Soppa 350 g, topping 15 g
Källa: Arla Köket Senior 1:2002

  • Fett
    13,87 g
  • Kolhydrater
    10,72 g
  • Protein
    16,29 g
  • Energi (kJ)
    971 kJ
  • Energi (kcal)
    234,33 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen