Krämig potatis- och morotssoppa med ostbröd

Krämig potatis- och morotssoppa med ostbröd

Gör så här

1. Koka potatis, morot och purjolök i buljong tills de känns nästan mjuka 15-20 min. Rör ner grädde och salt och låt koka ytterligare ca 10 min. Smaka av med mera buljong, salt och svartpeppar.
2. Lägg brödet på bakplåtspappersklädd plåt. Fördela cottage cheese på. Blanda ost, persilja och vitlök. Strö ostblandningen över bröden och gratinera i ugn, 225° ca 5 min.

Serveringsportion: Soppa ca 350 g, ostbröd ca 90 g
Källa: Arla Köket Skola 1:2000

  • Fett
    15,15 g
  • Kolhydrater
    34,18 g
  • Protein
    15,36 g
  • Energi (kJ)
    1441,41 kJ
  • Energi (kcal)
    347,52 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen