Krämig nakenhavre med bakad palsternacka, krispig grönkål, spenat

Krämig nakenhavre med bakad palsternacka, krispig grönkål, spenat

Gör så här

1. Koka nakenhavren i rikligt med saltat vatten i 30–40 min, den ska ha lite kärna kvar. Koka upp grädde och vatten, red av till en lite simmig konsistens med majsstärkelse. Rör i osten och smaka av med salt.

2. Värm nakenhavren i ugn på ånga. Värm såsen och blanda ner havren. Späd med buljong till risottoliknande konsistens.

3. Skär av ändarna på palsternackorna. Skala ca 10 sekunder i skalare. Skär ner i mindre oregelbundna bitar. Blanda med smöret i bleck, salta och rör om. Baka i ugn på 150° ca 20 min, till minst 96° innertemperatur.

4. Skär ner grönkålen i ca 5x5 cm bitar. Lägg i bleck, blanda med rapsolja och rosta i ugn på 180° ca 10 min. Salta.

5. Skär av roten på brysselkålen och plocka av blad för blad. Lägg i kallt vatten.

6. Vid servering: Vänd ner gräslök i den krämiga nakenhavren och lägg upp i djupa tallrikar. Blanda brysselkålsblad med spenat, bakad palsternacka, olivolja och flingsalt. Toppa med krispig grönkål.

  • Fett
    37,38 g
  • Kolhydrater
    64,07 g
  • Protein
    22,02 g
  • Energi (kJ)
    2938,86 kJ
  • Energi (kcal)
    712,82 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen