Krämig gryta på tomat, zucchini och grädde, spetskål, egen filmjölksfärskost med vitlök och persilja toppad med krutonger

Krämig gryta på tomat, zucchini och grädde, spetskål, egen filmjölksfärskost med vitlök och persilja toppad med krutonger

Gör så här

1. Värm filmjölk och gräddfil till 50°. Häng av i kaffefilter tills all vassle runnit bort, gärna under natten. Smaksätt färskosten med vitlök, persilja och salt.

2. Stek lök och vitlök utan att det tar färg i smör. Tillsätt krossade tomater, zucchini, tomatpuré och socker. Koka på låg värme tills zucchinin är mjuk. Tillsätt grädde och smaksätt med srirachasås och salt

3. Baka spetskålen i ugn på 150° ca 15 min, salta. Skär brödet i mindre bitar och stek i smör tills det fått färg. Torka klart i ugn på 150°.

4. Lägg upp grytan i tallrikar med spetskålsklyftorna. Lägg på färskost och toppa med krutongerna.

Källa: Andreas Hedlund Årets kock 2002

  • Fett
    23,3 g
  • Kolhydrater
    45,65 g
  • Protein
    11,03 g
  • Energi (kJ)
    1854,54 kJ
  • Energi (kcal)
    447,07 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen