Krämig grön ärtsoppa med myntayoghurt

Krämig grön ärtsoppa med myntayoghurt

Gör så här

1. Rör ihop ingredienserna till yoghurten. Ställ kallt tills servering.
2. Sautera lök och potatis i smör utan att de får färg. Slå på buljong och låt sjuda ca 30 min under lock.
3. Tillsätt ärtor och koka soppan ytterligare 6-7 min.
4. Mixa soppan slät med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
5. Servera soppan med myntayoghurt och gärna bröd och salladsbuffé.

Serveringsportion ca: Soppa 430 g, yoghurt 20 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2002

  • Fett
    9,49 g
  • Kolhydrater
    13,12 g
  • Protein
    7,19 g
  • Energi (kJ)
    730,87 kJ
  • Energi (kcal)
    174,72 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen