Krämig fisksoppa med smak av tomat och örter

Krämig fisksoppa med smak av tomat och örter

Gör så här

1. Koka upp buljong, tomater och lök. Koka på svag värme ca 15 min. Red av med vetemjöl utrört i lite vätska och koka ca 5 min.
2. Tillsätt crème fraiche och smaka av med basilika, salt och peppar.
3. Koka potatis och fisk var för sig, gärna i ånga i ugn.
4. Lägg i potatis och fisk i tallriken vid servering och häll på het tomat- och basilikabuljong.

Ps. Potatis och fisk kan även kokas med buljongen från början. Soppan blir då mer puréaktig eftersom potatisen och fisken kommer att sönderdelas.

Serveringsportion: soppa ca 270 g
Källa: Arlaköket Skola nr 2 1999

  • Fett
    6,7 g
  • Kolhydrater
    14,72 g
  • Protein
    12,17 g
  • Energi (kJ)
    720,09 kJ
  • Energi (kcal)
    172,45 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen