Krämig blåbärspaj med lättvispad vaniljsås

Krämig blåbärspaj med lättvispad vaniljsås

Gör så här

1. Arbeta ihop smör och mjöl i en matberedare. Tillsätt ägg och ev några droppar kallt vatten för en smidig deg.
2. Låt vila i kyl ca 30 min innan den kavlas på mjölat bord. Klä pajformar och frys dem innan gräddning.
3. Rör ihop ägg och socker med gräddfil, häll i pajskalet.
4. Vänd försiktigt ner mjöl i blåbären. Lättast är det att använda frysta.
5. Häll bären över gräddfilssmeten och baka i pajen i ugn på 175° ca 45 min. Den ska kännas fast.
6. Servera vispad vaniljsås till pajen som är godast rumstempererad. Pudra gärna över lite florsocker.

Serveringsportion ca: Paj 220 g, sås 35 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2002

  • Fett
    30,53 g
  • Kolhydrater
    79,42 g
  • Protein
    11,11 g
  • Energi (kJ)
    2656,86 kJ
  • Energi (kcal)
    639,21 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen