Krabbkakor från Hönö med varm remouladsås

Krabbkakor från Hönö med varm remouladsås

Gör så här

1. Mal crabfish-köttet. Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla. Fräs lök i smör så den blir mjuk. Blanda crabfish, fläskfärs, ströbröd, lök, chili och ägg snabbt och inte för länge. Krydda med salt, peppar, limejuice och persilja. Gör ett stekprov. De ska smaka mycket och ha en viss syrlighet.
2. Forma biffar á 65 g, 2/port. Gör dem ganska tjocka. Stek försiktigt i smör tills de fått en vacker yta, lägg på bleck och efterstek i ugn, 125° till 68° i kärntemp.
3. Fräs lök och curry i smör. Tillsätt vin och äpplejuice, koka ca 10 min. Rör ner crème fraiche, pickles och kapris. Smaka av med salt och peppar. Värm till ättemperatur och tillsätt gräslök och persilja.
4. Servera med smör- och dillslungad potatis, citronklyfta och sallad.

Serveringsportion: ca 220 g, potatis 200 g


Crabfish fyller faktiskt sin funktion i den här rätten som är himla god, billig och rolig med sin lite syrliga fräschör. Det går givetvis bra att forma portionsbiffar om man vill spara tid och inte göra två små som i receptet.

Får vi föreslå riktig färskpotatis om det är säsong? Passa på och låt de boende njuta av denna äktsvenska delikatess som bör kokas med det tunna skalet kvar vilket gör att potatisen smakar mycket bättre och klarar varmhållningen.

Varm remouladsås är perfekt en normalkall sommardag, testa den!
Gör enligt receptet och bryn den finhackade löken tillsammans med curryn, då försvinner den råa, stickande smaken i curryn och kvar blir den mjuka, runda aromatiska. Mjuk och rund som en bambatant. Annars går det utmärkt att servera rätten med den klassiska kalla varianten.

Tips! Gör som i tipset på fiskfärsreceptet härintill men väg upp fiskfärsen i 65 grams bollar och låt bli att stämpla dem med hamburgerpressen då dessa biffar är för små.


 • Fett
  35,15 g
 • Kolhydrater
  42,84 g
 • Protein
  26,8 g
 • Energi (kJ)
  2522,7 kJ
 • Energi (kcal)
  604,43 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen