Köttsoppa med mandelklimp

Köttsoppa med mandelklimp

Gör så här

Till köttsoppan:
1. Fräs köttet i ketchup och tomatpuré.
2. Tillsätt buljong och lagerblad och sjud tills köttet är klart.
3. Tillsätt rotfrukterna, sjud ca 8 min. Smaka av med salt, vitpeppar och lite kryddpeppar.
4. Tillsätt purjolöken strax före serveringstillfället.

Till klimpen:
1. Koka upp mjölk och grädde.
2. Tillsätt mannagrynen, sjud ca 5 min.
3. Tillsätt äggen och smaka av med kardemumma, bittermandel och smör. Häll klimpen i bleck. Låt svalna.
4. Klicka i klimpen i sopptallriken vid serveringstillfället. Klimpen kan serveras varm eller kall.
5. Servera med ostsmörgås.

Serveringsportion ca: Soppa 280 g, klimp 40 g
Källa: Det ska vara gott att bli gammal

  • Fett
    17,02 g
  • Kolhydrater
    40,31 g
  • Protein
    29,19 g
  • Energi (kJ)
    1825,52 kJ
  • Energi (kcal)
    437,89 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen