Köttfärslimpa med rostade rotfrukter och ädelostpasta

Köttfärslimpa med rostade rotfrukter och ädelostpasta

Gör så här

1. Låt ströbröd svälla i mjölk. Rör ihop med övriga ingredienser till färslimpan och lägg i vattensköljda formar. Stek i ugn på 180°
i ca 45 min.
2. Smält smör och honung i en kastrull. Lägg rotfrukter på bleck och pensla med smörblandningen. Salta och rosta i ugn på 180° i ca 25 min.
3. Koka upp mjölk och buljong. Red med majsstärkelse. Smaka av med ädelost, salt och peppar.
4. Koka pasta al dente i saltat vatten och blanda med såsen strax innan servering.

Serveringsportion ca:
färslimpa 100 g, rotfrukter 55 g, pasta 240 g.

  • Fett
    21,44 g
  • Kolhydrater
    53,8 g
  • Protein
    26,11 g
  • Energi (kJ)
    2180,75 kJ
  • Energi (kcal)
    521,66 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen