Köttfärsburritos med gräddfilsguacamole

Köttfärsburritos med gräddfilsguacamole

Gör så här

1. Rör ihop guacamolen, smaka av med salt. .
2. Bryn köttfärs och morötter i smör. Tillsätt tomater och låt koka ihop ca 20 min. Rör i crème fraiche blandad med chili.Salta och peppra.
3. Lägg majs, smör och sweet chili i kastrull eller på bleck. Värm på låg temperatur tills genomvarmt. Vänd i hackad koriander eller persilja.
4. Rulla in köttfärsen i tortilla- eller tunnbröd. Halvera och ställ med snittytan upp i bleck och värm. Eller servera bröden på salladsbordet och låt barnen själva rulla.
5. Servera med ris och gärna sallad och tomat.

Tips: Om du mixar färsk avokado är det bra att pressa i lite citron för att bevara färgen.

Serveringsportion ca: Guacamole 40 g, köttfärs 100 g, salsa 30 g, bröd 100 g, ris 100 g
Källa: Arla Köket Skola 2:2005

  • Fett
    22,8 g
  • Kolhydrater
    35,81 g
  • Protein
    17,74 g
  • Energi (kJ)
    1781,83 kJ
  • Energi (kcal)
    427,45 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen