Köttfärsadana med tomat och vitlökssås

Köttfärsadana med tomat och vitlökssås

Gör så här

1. Lägg havregrynen att svälla i vatten ca 15 minuter.
2. Tillsätt de övriga ingredienserna till köttfärsadanan. Smaka av med salt och peppar.
3. Forma till långa köttfärskorvar à ca 150 g, ca 15 cm långa.
4. Pensla dem med lite soya och stek i dem i blecki ugn, 150° till en kärtemperatur av 70°.
5. Fräs lök och vitlök i smör.
6. Tillsätt tomatpuré och buljong. Koka upp.
7. Red av med vetemjöl utrörd i lite vätska, sjud ca 5 minuter.
8. Tillsätt grädde och sjud ca 10 minuter. Smaka av med tabasco, salt och peppar samt ev ytterligare vitlök.
9. Koka potatisen, mosa den i blandare med hjälp av vispen.
10. Tillsätt mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.

Serveringsportion ca: Köttfärsadana 125 g, sås 100 g, potatispuré 300 g
Källa: VIP-Boken 2

  • Fett
    31,76 g
  • Kolhydrater
    62,35 g
  • Protein
    32,4 g
  • Energi (kJ)
    2823,73 kJ
  • Energi (kcal)
    677,28 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen