Korvgryta med tomatpaprikasås

Korvgryta med tomatpaprikasås

Gör så här

1. Smöra bleck och fördela vitlök och grönsaker därpå. Krydda med timjan, salt och peppar. Hyvla gärna lite extra smör på, stek blandningen i ugnen vid 200° ca 10 min.
2. Fräs paprikapulver i lite smör. Tillsätt tomatpuré och grädde och koka upp.
3. Tillsätt de ungsbakade grönsakerna, korv och chilisås. Smaka av med salt och peppar.
4. Koka ris.
5. Servera med ris och toppa med en matsked sval gräddfil.

Serveringsportion ca: Gryta 220 g, ris 210 g, gräddfil 15 g
Källa: Arla Köket Skola-Förskola 1:2002

  • Fett
    31,46 g
  • Kolhydrater
    65,63 g
  • Protein
    18,6 g
  • Energi (kJ)
    2577,14 kJ
  • Energi (kcal)
    621,9 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen