Kokt skinka med ingefärssås och rotfruktskaka

Kokt skinka med ingefärssås och rotfruktskaka

Gör så här

1. Fräs lök, rotselleri och äpple i smör. Tillsätt buljong och juice och koka upp. Lägg i köttet och koka på svag värme till en kärntemperatur av 70°. 
2. Ta upp köttet och låt vila ca 20 min. Skiva. Sila buljongen och spar.
3. Blanda potatis, rotfrukter, lök och ost. Smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen i bleck. Grädda i ugnen vid 175° ca 35 min. Sila buljongen och
4. Koka upp buljongen. Red av med maizena. Koka ca 5 min. Tillsätt grädde och koka upp igen. Smaka av med ingefära, salt och peppar. smaksätt eventuellt med soja.

Serveringsportion ca: Skinka 130 g, sås 1 dl, rotfruktskaka 200 g
Källa: Arla Köket Lunch 1:2002

  • Fett
    26,89 g
  • Kolhydrater
    60,52 g
  • Protein
    56,81 g
  • Energi (kJ)
    3048,95 kJ
  • Energi (kcal)
    728,69 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen