Kokt skinka med äppel- och ingefärssås

Kokt skinka med äppel- och ingefärssås

Gör så här

Till skinkan:
1. Koka upp alla ingredienser utom skinkan.
2. Lägg i skinkan och låt sjuda till en kärntemperatur av 70ºC. Låt köttet vila ca 20 min. Skiva skinkan.

Till såsen:
1. Sila buljongen. Koka upp buljongen och tillsätt crème fraiche. red av med vetemjöl utrört i lite vätska. Sjud ca 5 min.
2. Smaka av med ingefära, äppeljuice, socker, salt och peppar.
3. Garnera med äpplena.
4. Servera med kokt potatis.

Serveringsportion ca: Skinka 100 g, sås 90 g, potatis 150 g
Källa: Det ska vara gott att bli gammal

  • Fett
    11,17 g
  • Kolhydrater
    75,65 g
  • Protein
    39,92 g
  • Energi (kJ)
    2434,27 kJ
  • Energi (kcal)
    582,11 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen