Kokoskaka med grapekompott

Kokoskaka med grapekompott

Gör så här

1. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget. Vispa kraftigt.
2. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner kvarg i äggsmeten.
3. Tillsätt mjölblandningen, äpple och kokos.
4. Fördela i smorda och bröade bleck eller formar. Grädda i ugnen vid 150° (låg fläkt) ca 1 tim. Låt svalna. Skär ut portionsbitar.
5. Koka grape, citron och socker ca 3 min. Red av med majsstärkelse. Smaka av med ingefära och kanel. Kyl.

Serveringsportion ca: Kaka 120 g, kompott 80 g
Källa: Arla Köket Senior nr 2 2001

  • Fett
    17,67 g
  • Kolhydrater
    66,24 g
  • Protein
    8,21 g
  • Energi (kJ)
    1971,61 kJ
  • Energi (kcal)
    471,5 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen