Knaperstekt lax på spenat- och purjolöksbädd

Knaperstekt lax på spenat- och purjolöksbädd

Gör så här

1. Fräs lök och spenat i smör. Lägg på bleck.
2. Smält smör i en kastrull, lägg i purjolöken. Salta och slå på vatten så det knappt täcker. Sjud under lock tills purjolöken är mjuk. Låt rinna av. Lägg purjolöken på spenaten.
3. Knaperstek laxen på skinnsidan i torr het panna, vänd och bryn andra sidan, salta och peppra. Lägg laxen med skinnsidan uppåt på spenat- och purjolöksbädden. Stek färdigt i ugn 175°C ca 30 min.
4. Smält smör och crème fraiche var för sig. Vispa försiktigt ner smöret i en fin stråle i crème fraichen. Smaksätt med salt och peppar.

Källa: Anna Löfgren Veckans recept 2002

  • Fett
    69,96 g
  • Kolhydrater
    6,34 g
  • Protein
    33,78 g
  • Energi (kJ)
    3338,33 kJ
  • Energi (kcal)
    797,85 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen