Knäckig äpple- och havrefrestelse med vispad vaniljsmetana

Knäckig äpple- och havrefrestelse med vispad vaniljsmetana

Gör så här

1.Skala äpplena, ta bort kärnhuset i klyftor. Blanda klyftorna med kanel och socker, lägg åt sidan.

2.Blanda smör, havregryn, vetemjöl, socker och bakpulver till en smidig smet. Klicka ut hälften av smeten i ugnsfast form, ca 25 cm i diameter. Bred ut den jämnt. Lägg på äppelklyftorna och klicka på resten av smeten.

3.Rippla sist sirapen på pajen och grädda i ugn, 175° tills den fått fin färg, ca 20 min.

4.Vispa smetana hårt. Vänd i socker och vaniljfrön. Gör ägg av vaniljsmetana med sked som doppas i varmt vatten. Servera till den knäckiga äpple- och havrefrestelse.

Källa:Arla Köket smetana 2011
Michael Björklund, Årets Kock 2000

  • Fett
    42,7 g
  • Kolhydrater
    49,18 g
  • Protein
    4,23 g
  • Energi (kJ)
    2520,94 kJ
  • Energi (kcal)
    603,58 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen