Katrinplommonkaka med yoghurt

Katrinplommonkaka med yoghurt

Gör så här

1. Vispa ägg och farinsocker fluffigt.
2. Blanda mjöl, linfrö, bikarbonat, kryddor och plommon.
3. Vänd ihop äggvispet med de torra ingredienserna, smör och yoghurt. Häll upp smeten i bleck klädda med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan i ugn, 180° i 50-60 min. Låt den vila 15 min i blecket. Stjälp upp kakan och nagga den med en gaffel och pensla med apelsinjuice.
5. Rör ihop matyoghurt, apelsinjuice och honung. Bred ut över den kalla kakan och toppa ev med lite finrivet apelsinskal. Plasta och förvara svalt.

Serveringsportion ca: 130 g
Källa: Arla Köket skola 1:2005

  • Fett
    16,38 g
  • Kolhydrater
    47,44 g
  • Protein
    5,66 g
  • Energi (kJ)
    1526,67 kJ
  • Energi (kcal)
    366,73 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen