Kardemummakaka med apelsinfrosting

Kardemummakaka med apelsinfrosting

Gör så här

1. Kör smör och socker i blandare med vinge. Tillsätt ägg, ett i taget. Häll i yoghurt.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma. Häll försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Kör till en slät smet. Blanda inte längre än nödvändigt.
3. Baka i smord, bröad form, ca 30x40 cm, i ugn, 150° ca 40 minuter eller tills kakan stannat.
4. Blanda färskost, florsocker och apelsin till frostingen. Häll i smöret, lite i taget.
5. Bred frostingen i ett tjockt lager över kakan när den svalnat.

Tips: Sätt valfria färska bär eller färsk frukt på små grillspett eller långa tandpetare.

Serveringsportion ca: 300 g
Källa: Deli, Arlaköket 7:2004

  • Fett
    60,81 g
  • Kolhydrater
    113,64 g
  • Protein
    14,92 g
  • Energi (kJ)
    4453,37 kJ
  • Energi (kcal)
    1065,92 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen