Kardemummaglass i pannkaka

Kardemummaglass i pannkaka

Gör så här

1. Vispa äggulor och socker poröst.
2. Koka upp grädde och mjölk med kardemummakärnorna.
3. Blanda gräddmjölken med äggmassan och låt svalna. Sila. Kör i glassmaskin.
4. Klä avlånga formar med pannkakor och fyll med glassmeten. Frys.
5. Garnera med citronmeliss.

Tips: Utan glassmaskin: Öka mängden vispgrädde med 50%, minska mjölken med 50%.

Serveringsportion ca: 140 g
Källa: Glassiskt

  • Fett
    37,32 g
  • Kolhydrater
    8,35 g
  • Protein
    5,25 g
  • Energi (kJ)
    1600,08 kJ
  • Energi (kcal)
    390,07 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen