Kanelbulle

Kanelbulle

Gör så här

1.  Blanda alla ingredienser till degen förutom saltet i en degblandare. Kör på låg hastighet ca 4 min och därefter på hög hastighet  ca 7 min. Blanda i saltet de sista 2 min. Gör ett glutentest.
2.  Tryck ut degen på en plåt, plasta och ställ i kyl så att degen kyls ner ordentligt.
3.  Blanda ihop kanelfyllningen.
4.  Kavla ut degen till en rektangel, ca 5 mm tjock. Stryk på kanelfyllningen och rulla ihop. Dela degrullen i ca 2 cm bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
5.  Jäs bullarna till nästan dubbel storlek och strö  på pärlsocker.
6.  Baka av i ugn på 210° i 6–7 min. Pensla med ägg precis när bullarna kommer ut från ugnen.

Källa: Årets Konditor 2016 Frida Leijon

  • Fett
    17,61 g
  • Kolhydrater
    45,35 g
  • Protein
    4,05 g
  • Energi (kJ)
    1502,38 kJ
  • Energi (kcal)
    359,11 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen