Kanelbullar

Kanelbullar

Gör så här

1. Skär smöret i tunna skivor. Blanda smör, socker, salt, jäst och nästan allt mjöl i en degblandare.
2. Värm mjölken till 37° och rör ner den i mjölblandningen.
3. Arbeta degen tills den blir blank och smidig, ca 10 minuter på mellanväxel. Låt jäsa ca 30 min.
4. Ta upp degen och dela i mindre delar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta, ca 25x50 cm.
5. Vispa smör, socker och kanel. Bred smeten på degplattorna. Rulla ihop till en rulle.
6. Skär varje rulle i mindre bitar á 40 g. Ställ bitarna med snittytan upp på plåt eller i pappersformar. Jäs ca 30 min.
7. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
8. Grädda i ugn, 225° 6-8 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Serveringsportion ca: 40 g
Källa: Moderna bullar

  • Fett
    4,83 g
  • Kolhydrater
    16,88 g
  • Protein
    2,64 g
  • Energi (kJ)
    514,09 kJ
  • Energi (kcal)
    122,87 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen