Kanel- och hasselnötscrème

Kanel- och hasselnötscrème

Gör så här

1. Rör ihop matolja och socker.
2. Vänd ner morötterna i oljeblandningen.
3. Vispa ägg fluffigt i 5 minuter med maskin. Vänd ner övriga torra ingredienser.
4. Vänd ner äggsmeten i morotssmeten och fyll i önskad form. Grädda i 190° tills kakan känns torr. Låt svalna.
5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
6. Vispa vaniljkrämen slät, vispa ner praliné, kanel och apelsinjuice.
7. Ta bort 1 dl av vaniljkrämen och smält med de urkramade gelatinbladen. Tillsätt resten av vaniljkrämen och vänd sist ned grädden.
8. Lägg en morotskaka i botten på glaset och fyll på med hasselnötskräm. Lägg i en ny botten och mer kräm. Ställ kallt och dekorera med apelsinfiléer och rostade hasselnötter.

Serveringsportion ca: 125 g
Källa: Sweetlab

  • Fett
    31,95 g
  • Kolhydrater
    39,56 g
  • Protein
    4,89 g
  • Energi (kJ)
    1903,57 kJ
  • Energi (kcal)
    496,62 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen