Kalvrostbiff, krossad färskpotatis med gräddfil och citron, ostcrème, picklad lök och gurka

Kalvrostbiff, krossad färskpotatis med gräddfil och citron, ostcrème, picklad lök och gurka

Gör så här

1. Salta kalvrostbiffen och bryn i smör. Baka klart i ugn på 58° till en innertemperatur på 58° eller använd nattstekningsprocessen. Kyl ner.

2. Blanda vatten, socker och ättika. Dela upp lagen i två kärl. Lägg i lök och gurka i varsitt kärl. Låt stå minst 4 tim. Sila av.

3. Koka potatisen och värm mjölken. Krossa potatisen med smöret. Tillsätt mjölk, gräddfil och lite citronsaft. Smaka av med salt och ev mer citronsaft.

4. Stek lök och morot i smör utan att det tar färg. Tillsätt timjan och vin och reducera till hälften. Tillsätt buljongen och koka ca 10 min. Smaka av med salt och citronskal och red ev av med majsstärkelse.

5. Blanda alla ingredienser till ostcrèmen och smaka av med salt.

6. Skiva kalvrostbiffen tunt på skärmaskin vid servering och värm den försiktigt. Servera med den krossade potatisen, kalvskyn och ostcrèmen. Toppa med picklad rödlök och gurka.

Källa:  Andreas Hedlund Årets Kock 2002

  • Fett
    24,12 g
  • Kolhydrater
    48,53 g
  • Protein
    40,54 g
  • Energi (kJ)
    2535,21 kJ
  • Energi (kcal)
    608,52 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen